Geplaatst in Jarig, Scheiding, Tijd

Time flies…


Je leeft er al weken naartoe. Je verjaardag. Een getekende kalender hangt al sinds begin deze maand op de koelkast. Elke dag wordt er trouw een kruisje op gezet. Weer een dag dichter bij de grote dag. Het cadeau dat ik heb gekocht voor je ligt al een tijdje in de kast. Ik heb het om je te pesten daar neergelegd, zodat je het elke dag ziet.. Mama kan goed geheimpjes bewaren..
Ik wil dat het een groot feest wordt. Het is allemaal zo anders voor je. Papa is er niet bij morgenochtend als je je cadeau uit pakt. Met hem vier je het volgende week pas. Maar misschien heeft mama daar wel meer moeite mee dan jij. Toen ik je vanavond naar bed bracht hield je het bijna niet meer van de spanning.. Morgen eindelijk jarig… Dan ben je acht geworden. Ik durfde er niet op te hopen die eerste weken van je broze leventje.. Maar we hebben het gered met veel nachtelijke hoestbuien, maar verder zonder al teveel problemen.
Morgenochtend sta ik aan je bed en zing je toe. Net als altijd. Je weet niets van mijn tranen omdat  ik de zak met slingers niet kon vinden, niets van het staken van mijn pogingen om de slingers op te hangen omdat ik er niet bij kon, niets van het eenzame gevoel dat me bekruipt omdat ik deze oudjaarsavond alleen beleef en terugdenk aan borrelen met de buren, buiten op het stoepje, terwijl je nieuwe fiets op tafel stond te pronken, niets van de jaarlijks terugkerende pijn omdat ik terugdenk aan jouw veel te vroege start en het verdriet en de angst in de weken daarna. En dat is goed, mijn tranen zijn niet belangrijk en zeker niet voor jou.
Ik verheug me er ontzettend op om je blije snoetje te kunnen zien. Ik zei je vanavond nog hoe blij ik met je ben. Dat ik van alles en iedereen in de wereld het allermeeste van jou hou. Dat we samen ons best gaan doen om een nieuw thuis te vinden. Misschien wel dat huis waar we vanavond naar hebben gekeken. Het is zo spannend allemaal. Je maakt dat alles de moeite waard is en dat ik de wereld aan kan in deze soms zo heftige strijd die ‘opnieuw‘ beginnen heet. Geluk heeft een naam, Thomas.

Lieve kleine grote man. Van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Ik probeer je het allermooiste feest te geven dat je ooit hebt gehad, maar ik weet dat ook jij zal terugdenken aan de vorige jaren. Ik kan je die situatie niet teruggeven, maar ik weet zeker dat het desondanks een gigantische dag en weekend wordt.

Ik ben zo trots op wat je allemaal doet en kan. Ik hou zielsveel van jou.
Welkom in je nieuwe levensjaar. We gaan er samen iets geweldig moois van maken.

Dikke kus
Mama

5 gedachten over “Time flies…

  1. Een dikke traan en een dikke kus gaan hier hand in hand, Ik ben ongelofelijk blij voor Thomas dat hij een ongelofelijk mooi mens als moeder heeft. Maar ik ben ook ongelofelijk blij voor jou dat jij je superheld op een crossfiets als zoon heeft. Jullie zijn geluksvogels, en ooit hangt Thomas voor jou de slingers op, op jouw verjaardag.
    Jullie zijn mijn helden, die ik diep in mijn hartje gesloten heb. een ongelofelijk mooie dag morgen. Ik vier zijn verjaardag, morgenmiddag met een biertje in mijn hand proost ik op hem. Dikste kus

  2. Van harte gefeliciteerd Thomas!!! Marga, wat ben je toch een wereldmama. En voor Thomas doen die tranen er misschien niet toe, voor mij wel. wetende hoeveel je van hem houdt en hoe enorm je je best doet. Dat je daarin slaagt, is nu al duidelijk. Maak er een heerlijke dag van en voor allebei een hele dikke knuffel en kus.

    En maak je geen zorgen over wat Thomas zich zal herinneren. Die groeit ondanks dat zijn papa en mama niet meer bij elkaar zijn op in liefde en warmte.
    xxx
    Jan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s