Geplaatst in Vakantie

Campinglife 1


Nadat de auto is leeggeladen, de tent volgestouwd staat met de vakantiespullen (hadden we zoveel bij ons) en de  tuinset naar buiten is gesleept om binnen plaats te maken, gaat moeder de toiletten inspecteren. Niets zo fijn als prettig sanitair tenslotte en vooral: dichtbij!
Vader is de rit even van zich af aan het zitten wat hem een verwijtende blik van moeder oplevert bij terugkomst. “Als we nu even opruimen kunnen we straks allemaal gaan zitten ja”.. Moeder begint de spullen te ordenen en stuurt vader toch maar naar buiten want de ruimte is wel erg klein. De kinderen rennen rond de tent en vragen of ze al mogen gaan zwemmen. Moeder antwoordt kriegel dat er gegeten moet worden en er genoeg tijd is om te zwemmen deze vakantie. De eerste-avond-noodvoer-maaltijd wordt bereid. Soep met knakworsten en de overgebleven broodjes uit de koelbox. Langzaam daalt de rust neer in het gezin. Vader opent een welverdiend biertje, moeder veegt het zweet van haar voorhoofd en sjokt met de afwas richting washok. De kinderen huppelen mee met hun nieuwe toilettasjes en handdoeken om de nek omdat de tanden gepoetst moeten worden.
Met de kinderen onder de wol kan moeder ontspannen. De vermoeidheid slaat toe. De ingezakte matras lokt…

1.00 er loopt iemand langs de tent
2.00 er hoest iemand vanuit een andere tent
3.00 g… ik moet plassen
4.00 doooorst
5.00 wat is het koud geworden ineens
6.00 snuuuurk
8.30 goedemorgen lieverd, heb je ook zo lekker geslapen? Zet jij vast koffie, dan ga ik een bakker zoeken.

Met een duffe kop slingert moeder de Senseo aan want van alle spullen die mee moesten was die het belangrijkste…

Dag 1 in campingparadise kan beginnen….

Marga, augustus 2013

Een gedachte over “Campinglife 1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s