Geplaatst in Afscheid, Divers

Snoep


Toen ik 15 was kreeg ik mijn eerste baantje. Ik ging werken op de snoepafdeling bij de familie Dreesmann waar ik op donderdagavond en zaterdag snoep, koeken en chocolade verkocht. De geur van verse koeken op een vroege zaterdagmorgen vergeet ik nooit meer. Altijd als ik de Vroom inloop dan brengt het me terug naar toen. Die geur is altijd hetzelfde gebleven. Eén van mijn vaste klanten was opa. Opa was niet mijn opa maar via een ingewikkelde constructie wel familie. Als ik hem niet in de winkel zag, dan ontmoette ik hem jaarlijks met kerst. Of hij ooit geweten heeft hoe ik heet weet ik niet, want hij heeft me nooit bij mijn naam genoemd.
Later, toen opa te oud werd om de kerst nog bij zijn kinderen thuis te vieren, bleef ik hem elk jaar een kerstkaart sturen. Hij was zo dankbaar voor dat kleine gebaar.
Opa werd geveld door een longontsteking en piepte er op zijn 94e plotseling tussenuit. Het bericht bereikte mij in Frankrijk en gelukkig was ik op tijd terug om zijn afscheid bij te wonen. Een afscheid waar ik gelukkig meer dan welkom was ondanks het feit dat opa door de scheiding nu helemaal geen familie meer is.
Met mijn ex, ex-zwager en mijn lieverd nam ik afscheid en zo zag ik die dag voor het eerst een overledene. Ik kijk echt nooit in de kist, maar dit keer wilde ik iets doen. Toen opa naar zijn laatste rustplaats werd gebracht kon ik alleen maar denken aan het rolletje snoep dat voor eeuwig bij hem zal zijn.

Dit jaar hoef ik geen kerstkaart meer te sturen, daarom als afscheid deze tekst.

Rust zacht opa.

Veel liefs
Het meisje van de snoepjes

4 gedachten over “Snoep

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s