Geplaatst in Divers, Hoe vrouwen denken

Sylvie perfectie meis


Vorige week keek ik Linda’s Zomerweek en één van de gasten was ons aller Sylvie. Sylvie, met haar bambi-ogen, rimpelloze gezichtje, perfecte lijf, prachtige glanzende haar, en fantastische benen. Alsof de wereld van haar is, zit ze gedrapeerd op de bank. Ze heeft overigens, ogenschijnlijk probleemloos, twee uur lang níéts veranderd aan die houding.

Dan spits ik ineens mijn oren. Miss Meis is 38! Net zo oud als ik dus. Ik… met pondjes (oké kilo’s) teveel, met niet meer weg te smeren rimpels en futloos haar. Met treurigere borsten dan tien jaar geleden en grijze lokken als ik een kappersbeurt te lang uitstel. Wat doe ik fout??? Ik kan het niet eens gooien op het feit dat zij heel lang is; we zijn ongeveer even groot. Overigens is dat ook echt het enige dat we gemeen hebben.
Wat ben ik jaloers op haar. Op alles geeft ze het juiste en politiek correcte antwoord. Ze blijft vriendelijk lachen naar de soms irritante Linda die haar jaloezie ook niet echt onder stoelen en banken schuift. Sylvie kijkt liefdevol naar haar broer en laat op het juiste moment vallen dat ze een zwager heeft en dus he-le-maal oké is met het feit dat hij homo is. Sylvie is het toppunt van perfectie. Zelfs ’s avonds in haar eentje zit ze in de meest sexy lingerie en negligés op de bank alsof ze elk moment voor een fotosessie opgeroepen kan worden onder het motto “Daar voel ik me goed bij.”

Ik kijk nog een keer naar mijn bh-loze staat boven mijn oudste joggingbroek, want ongesteld, en vraag me af: Zou zij nou ook af en toe haar plas laten lopen tijdens een enorme lachbui? Zou zij haar ogen ook wel eens uit haar kop janken omdat haar huwelijk niet gelukt is en ziet ze er dan niet meer zo perfect en glad uit, maar heeft ze net als ik piekhaar en kikkerogen? Vraagt zij zich ook wel eens af of ze het allemaal wel goed doet, of ze wel een goede moeder is? Of is ze werkelijk altijd zo zelfverzekerd als ze nu doet overkomen?

Net als ik van jaloezie en goede voornemens om nu echt te gaan sporten uit elkaar plof, komt Vriend binnen. “Hé, is dat Sylvie?” Ik krimp van ellende nog wat verder in elkaar, houdt mijn buik in en probeer een onderkin te voorkomen door naar hem op te kijken.
“Sjonge wat een plastic kop, haar gezicht beweegt niet eens als ze praat. Wat zonde zeg. Jij nog een wijntje?”
Soms hou ik heel intens van hem…

Marga, november 2016
Geschreven voor http://www.hoevrouwendenken.nl

7 gedachten over “Sylvie perfectie meis

  1. Laat als die cosmetica weg en het geld dat ze tegen aan gooit voor plastische chirurgie dan zou je nog versteld staat hoe ze eruit zou zien.
    Zoals je vriend zei een en al plastiek. Dan maar liever iemand die gewoon is op die leeftijd dat ook zo zijn charmes heeft. Je bent mooi zoals je bent.

    Aum Shanthi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s