Geplaatst in Divers

Weer een start van iets nieuws 


Maandag start mijn nieuwe baan. Na een paar maanden verlof (zonder baby en ontplofte onderkant) en genieten van alles wat er niet hoefde, begint het normale leven weer. Of eigenlijk…dan begint het pas echt. Omdat ik sinds ik hier woon nog geen normaal leven heb gehad. Spannende tijden. Ik heb genoten van een paar maanden klussen. Maar nu het huis klaar is, ben ik er klaar voor. Ik heb zin om te beginnen.
Zoals altijd ontving ik van mijn moeder een kaartje om me succes te wensen en te zeggen dat ze trots op me is. De kaartjeskoningin is ze. Bij elke mijlpaal kreeg ik de afgelopen jaren een tekst om me er doorheen te slepen. En ze heeft het talent om me keer op keer intens te raken.

Ik deel de tekst op de kaart met jullie. Omdat het te mooi is om niet te delen en omdat ik intens trots ben op haar talent.

Waar ben je gebleven
Lief klein meisje van drie
Met je hoofd vol blonde krullen
Kon je elke dag mijn hart weer vullen
Met dankbaarheid voor jou in mijn leven

Waar ben je naar toe
Mijn puber van twaalf
Je leefde je leven vol verlangen naar meer
Je haalde eruit wat erin zat, keer op keer
En je stootte je hoofd, maar het maakte niet moe

Waar ben je heen
Prachtig vrouwtje van ruim in de twintig
Een nieuw avontuur wachtte
Waarin jij steeds weer trachtte
Het mooi te maken, maar dat ging niet alleen

Waar is die tijd
Dat je zorgeloos je stappen kon zetten
Gewoon kon stralen, omdat je werd bemind
Om het leven dat je had gegeven aan jouw eigen kind
Je raakte steeds meer je eigen leven kwijt

Je redde het alleen, met je zoon
En soms wat hulp van deze of gene
Een nieuwe liefde, weer samen een gezin, zelfs met hond
Een mooi huis en weer werk op geheel nieuwe grond

Je maakt alles waar, je doet het gewoon
Dat meisje van drie , de puber en die prachtige vrouw
Die zitten allemaal, gevangen in jou

XMam


 

5 gedachten over “Weer een start van iets nieuws 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s