Geplaatst in Thomas

Hoera het is een jongetje…


Hoera het is een jongetje

Ik kom thuis en breek meteen mijn nek over een Star Wars zwaard en mini-playmobil pistolen. Van de clics is een racebaan gemaakt van de achterdeur tot aan de keuken en je bent er met monstertrucks overheen aan het raggen. Uit je mond komt een geluid wat in het midden ligt tussen het gebrul van een leeuw in nood en mijn Peugeotje met zijn kapotte uitlaat. Op hetzelfde moment woedt in de andere hoek van de kamer een vreselijke oorlog tussen de spookpiraten, de gewone piraten en de… nou ja, themaloze playmobilpoppetjes die eigenlijk normaal gesproken onschuldig in een safari-auto rondrijden, maar nu een pistool in hun handen gedrukt hebben gekregen.

De monstertrucks staan op een rijtje opgesteld te wachten op hun beurt. Elke race wordt van luid commentaar voorzien. “Captains Curse haalt Grave Digger in en jaaaaaaaa hij wint de race op het nippertje.” Wat was het weer spannend.

Zelf ben je gehuld in een samenraapsel van verkleedkleren. Wat je precies bent weet ik niet, maar het ziet er gevaarlijk uit. Dat komt misschien ook door de woeste, fanatieke blik in je ogen.

Je spel heeft ervoor gezorgd dat de oorlog inmiddels ten einde is, alle mannetjes liggen inmiddels op de grond. Ze zijn dood…gut…Koppen eraf (of alleen het haar als de koppen te vast zitten), rondslingerende wapens en een overmeesterde piratenboot met spookpiraten die nog lachen en overeind staan, want die waren tenslotte al dood.

Hoe vaak ik ook zeg dat oorlog geen spelletje is en doodmaken ook niet leuk is om samen te spelen, je wuift mijn bezwaren weg. “Mam, het is toch niet echt. Ze zijn van plastic hoor, de kop zit er alweer op. En ik schiet Leo toch ook niet echt dood, het is maar een knappertjespistool.”

Juist….

Captains Curse is inmiddels met Grave Digger aan een nieuwe race begonnen, maar deze keer is een `naamloze groene monstertruck die niet heel mooi is en ook niet bij de echte monstertruckshow was, maar wel een supercool geluid heeft vind jij ook niet mam`, ze te snel af.

De racegeluiden snerpen door mijn oren…

Hoera, het is een jongetje!

Marga, januari 2011

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s