Geplaatst in Autocross, Edwin

Chirurgenwerk


Een modderig grasveld, rijen auto’s, rubberlaarzen, heel veel mannen, wat verdwaalde vrouwen, veel bier en ronkende motoren. De ingrediënten voor een autocross. Als vriendin van de vaste monteur van het vriendenteam hoor ik er tegenwoordig ook bij. Gelukkig ben ik op dat gebied wel wat gewend aangezien ik mijn hele leven samen met mijn zus op zelfde grasvelden heb doorgebracht al waren het toen tractoren in plaats van auto’s. Wel dezelfde klapstoeltjes, gore tafeltjes, thermoskannen en koelboxen. Onze coureur is net eerste geworden in een bloedstollend spannende race. De stukken modder vlogen door de lucht en er zijn rijen dik mensen getuige van zijn overwinnning. Ondanks dat ik nog maar kort bij dit cluppie hoor voel ik me ontzettend trots en mijn kleine man staat te springen van blijdschap.
Terug op de basis begint meteen het “after the race” tumult. Als volleerde chirurgen storten de monteurs, met mijn lieverd als aanvoerder, zich op de rokende auto. Water lekt uit alle kanten uit de arme patiënt die er na zijn stoere optreden van net ineens erg kwetsbaar uit ziet. Waterpomppakking roept iemand en er wordt meteen driftig gesleuteld. Chirurgische instrumenten worden vanuit de gereedschapskist aangegeven en na het nodige trek- & sleutelwerk wordt er een rokend orgaan tevoorschijn getoverd. Met verbazing volg ik deze technische aflevering van Ingang Oost.
Om mij heen zijn meerdere teams bezig met reparaties. Er wordt gelast, gas gegeven, zorgelijk gekeken, water bijgevuld, modder verwijderd en heel erg hard gewerkt. Ik begrijp dat het toch wel mis is met de auto als we onze tweede race missen omdat hij nog niet klaar is. Maar mijn trots is er niet minder om als na een tijdje de auto weer rijklaar is. Op weg naar een volgende glorieuze overwinning waarna het hele spektakel wellicht weer opnieuw begint, dit keer omdat iets anders de geest heeft gegeven.

Wat een passie, wat een liefde voor techniek..

Welkom in de wondere wereld van de stockcarcross…

Marga, 17 mei 2012

2 gedachten over “Chirurgenwerk

  1. Zonnetjuh…ik vind het ..GEWELDIG geschreven!!!……ben regelmatig naar races geweest…maar zo dichtbij de vuurhaard als jij,nog noot gezeten …#anderebelevenis….muahhh

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s