Geplaatst in Vakantie

Campinglife 5


Moeder begint de krappe tent een beetje zat te worden en vraagt zich af wat mensen die thuis alles hebben überhaupt bezielt om in zo’n krappe tent te gaan kreperen.
Ze wil deze mijmeringen net delen met man en kids als er een auto stopt. Ha, nieuwe buren, gezellig! Een blik op het nummerbord leert dat het geen nederlanders zijn en teleurgesteld veert moeder weer terug.
Uit de kleine auto komen een man en vrouw en hun vier kinderen. Hoe zij gaan kamperen is een volkomen raadsel aangezien de auto al vol zat met nageslacht. Er wordt echter door de kinderen een kleine tent uit de auto getoverd en opgezet. De ouders spreiden een kleed uit en er wordt een tasje spullen uit de auto gehaald. De kinderen rollen in de tent een paar matjes uit en binnen een half uur is het gezin woonklaar.
De buurvrouw begint op het éénpitsgastel iets te koken en de kinderen vermaken zich ondertussen met.. niets…
Moeder werpt een blik op haar uitpuilende tent en haar zoon die niet kan kiezen of hij een filmpje moet aanzetten op zijn portable dvd speler, muziek gaat luisteren op zijn tablet of toch maar weer een spelletje doen op zijn Nintendo. Buiten de digitale wereld kan hij nog lezen, knutselen, kleuren of een bordspel doen. Zich vermaken met niets? Dat wordt een uitdaging.

Moeder schaamt zich voor haar eerdere gedachten. Onze tent met houten veranda primitief? Het is een waar paleis vergeleken met het onderkomen van de buren.

“Schat, ga maar vragen of ze ons kookstel willen lenen, dan hoeft die vrouw niet op de grond te zitten koken.”

“Ciao, ahum, kuch, would you like to borrow our cookingdinges, so that you not have to cook on the ground. Yes?”

Marga, augustus 2013

3 gedachten over “Campinglife 5

  1. Een rugzak met 3 grote flessen gevuld met water. Een pak koffie, een campingbrandertje en een percolator. Een matje, slaapzak en tentje neem ik mee op een wandelvakantie.

    De rust van de natuur en het wildkamperen brengen mij tot rust. Overdag koop is soms een paar bananen in een winkel. ‘S Avonds neem ik soms een kop soep en een biertje in een cafeetje langs mij route.

    Ja, de eenvoud doet mij goed. Maar ik trek dan ook alleen op pad.

    Om jullie belevenissen en de manier waarop jij het beschrijft heb ik hartelijk kunnen lachen.

    Vrolijke vakantiegroet,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s