Geplaatst in Afscheid, Divers

Grote school


Daar ga je dan. Net vier en met een veel te grote rugzak stap je het grote schoolgebouw in. Je hand grijpt die van je moeder nog net wat steviger vast.  Je weet, ze gaat straks weg en dan moet je het alleen doen. Alleen, met al die vreemde kinderen om je heen en die vriendelijk glimlachende juf. Na die eerste dag vlogen de jaren voorbij. Je leerde knutselen, lezen, rekenen en Engels.  Je kreeg vriendinnen, werd verliefd en jaar in jaar uit ging je glansrijk over naar de volgende groep. De school werd een vertrouwd gebouw waar je je goed voelde en waar papa en mama en later je broertje zich thuisvoelden.

En dan wordt je 12.

Je lagere schooltijd nadert het einde. Er wordt druk geoefend voor de eindmusical. Je maakt je Cito, kiest een school en werkt aan je toekomst. 

Je schittert nog één keer op het podium met al die kinderen die net als jij opgroeiden van kleuter naar jong-volwassenen. Als trotse tante kijk ik naar je en zie weer een klein blondje met staartjes haar eerste stapjes zetten.  Net als toen gaat er ook nu een nieuwe wereld voor je beginnen.  Onzeker en wankel, maar lieverd het gaat je lukken.
Na wat mooie woorden van de juf en nog een half dagje school is het nu echt voorbij.
Je tijd op de lagere school zit erop.

Meisje ik ben trots, zo trots op alles wat je doet en ik heb er alle vertrouwen in dat je het heel erg goed gaat doen op je nieuwe school. 

Tranen zijn niet erg.  Ze zeggen dat je een fijne schooltijd had.  Eentje die je nooit meer zal vergeten. Jaren later, als er al vele mensen zijn gekomen en gegaan in je leven, denk je hopelijk nog met veel plezier terug aan je eerste jaren op school. Ook nu zal mama je loslaten en je alleen je weg laten gaan. Maar die vind je wel, daar ben ik zeker van. 
Ook ik zal er altijd voor je zijn. 

Lieve Iris, veel geluk!
♡♡♡

Tante Marga

image

2 gedachten over “Grote school

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s