Geplaatst in Divers

PMS


Zo één keer per maand sluipt er een andere persoonlijkheid binnen. Van een lief en aardig redelijk te pruimen mens, transformeer ik in een grommend  en nog net niet bijtend wezen. En juist op die dagen loopt werkelijk iedereen me in de weg en loopt er niets zoals het moet.
Mijn alter-ego heeft een naam. PMS!

Voor mijn mannelijke lezers: dat is de afkorting voor jankerig, hangerig, snauwerig  en de  ik-kan-nooit-iets-goed-doen-maar-jij-begrijpt-gewoon-geen-zak-van-me-erige gesprekken die over het algemeen maandelijks voorbij komen… Rings  vast wel een flinke bel.

Het ligt natuurlijk niet alleen aan mij. Mensen rijden of lopen op deze dagen voor mijn voeten, alles valt uit mijn handen, de koppijn knalt op vol vermogen door de speakers en ik plof weer eens uit mijn kleren omdat ik een heel zwembad aan het hamsteren ben.
Hoe zeer ik me ook voor neem om rustig en beheerst te reageren, iets evils heeft bezit van me genomen en praat al voordat ik begonnen ben met tot tien tellen.
De arme kleine man moet het bij gebrek aan grote man ontgelden (grote man is op dit soort dagen altijd wat minder verdrietig dat we niet samenwonen) en ’s avonds bied ik maar weer half  snikkend mijn excuses aan voor mijn gedrag.

Op deze dagen wil ik niemand zien, niemand horen en niks doen. Gewoon, een deken over mijn kop, de kachel op standje kernsplitsing, kingsize doos chocolade  binnen handbereik  en een grote fles whisky water. Waarom kan ik niet gewoon een paar ik-ben-er-even-niet-dagen incalculeren? Over het algemeen kan ik ze goed plannen. Is voor iedereen beter.

PMS…

Beter bekend als: Praat niet Met me Schat.

Laat me!

 

~Marga, 27 januari 2015~

5 gedachten over “PMS

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s