Geplaatst in Afscheid, Thomas

Laatste jaar perikelen


“Mam, mag ik de liedjes van mijn eindmusical oefenen tijdens het afwassen?”

En daar staat hij. Springend en zingend tijdens het afdrogen.  Vanuit de kamer zit ik hem te bekijken en de afgelopen schooljaren vliegen door mijn hoofd. Alsof hij mijn gedachten kan lezen zegt hij ineens: “Goh mam, ik kan me nog zo goed herinneren dat ik leerde lezen en rekenen en nu is het al bijna voorbij.”

Ik slik een dikke brok in mijn keel weg en mompel dat ik me ook nauwelijk kan voorstellen dat de tijd op de lagere school er bijna op zit. Het minimannetje dat op de kleuterschool aan het eind van de dag in mijn armen vloog lijkt in niets meer op de grote kerel die nu in de keuken keihard staat mee te zingen met de liedjes.

De dikke brok maakt snel plaats voor een ongekende trots als ik zijn genietende koppie zie. Wat een lekker jong is het geworden en ik heb het volste vertrouwen dat hij zich straks ook wel red.

Maar ik ben bang dat ik de zakdoeken straks nodig heb als het zover is….

image

Marga, 12 april 2016

10 gedachten over “Laatste jaar perikelen

  1. Met kippevel zitten lezen. Zo herkenbaar. En ja neem de zakdoeken maar mee. Dat is geen overbodige luxe. Maar er gaan ook weer nieuwe deuren open, met mooie momenten. Geniet! 💋💋

  2. Zo herkenbaar… ik weet nog dat mijn dochter naar de eerste kennismakingsmiddag ging op de middelbare school. Vol trots, in een hip shirtje dat we ’s morgens nog gauw hadden gekocht, sprong ze de auto uit en huppelde naar binnen, nog omkijkend en zwaaiend naar mij. Ik riep nog: “Veel plezier!”, en weg was ze, buiten mijn blikveld. Toen hoefde ik me niet lager groot te houden. Voordat ik wegreed heb ik eerst een potje zitten janken om mijn kleine meisje dat nooit meer terug zou komen. Inmiddels is ze 27, en een fantastische jonge vrouw waar ik vreselijk trots op ben :).

    1. Ik heb enorm veel over mijn mannetje geschreven, met name over hoe mijn liefde voor hem mij in een zwak mens veranderde. En tegelijkertijd zo oersterk. Mooie reactie. Ik zie het helemaal voor me…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s