Geplaatst in Divers

Respectloos duimpje


 

facebook
Bron: Pixabay

Ik voerde gisteren een levendige discussie op Facebook en niet voor het eerst. Zelfs het onderwerp was al eerder aan bod geweest: het duimpje omhoog bij een zeer vervelend bericht. Ik laat even in het midden waar het over ging, maar op een nogal heftig nieuwsbericht kwamen naast de gebruikelijke huil- en verbazingpoppetje ook wat duimpjes omhoog. Een mevrouw vroeg zich, mijns inziens terecht, af waarom er likes gegeven worden op een bericht als dit. Meteen daarop reageert er iemand dat een duimpje omhoog in deze situatie bedoeld is als respect.
Ik vind dat idioot. Een duimpje omhoog betekent geen respect. Ooit heeft iemand dat kennelijk bedacht omdat er geen keuze was voor een andere emoticon. En typen van het volledige woord respect was kennelijk te moeilijk. Zelfs nu er wel een andere keuze is blijven mensen op deze manier hun “respect” betuigen. Ik vind het juist respectloos. Stel je voor: je vertelt iemand dat je oma net is overleden en diegene steekt zijn duim op. Mijns inziens is dat precies hetzelfde en precies zo achterlijk als dat je dat doet op Facebook.
Iemand noemde me bekrompen en triest omdat een discussie over het duimpje onder een bericht als dit niet gepast is. Anderen zeggen dat ik niks van Facebook snap. Nog een ander noemt me oud. “Het blijft altijd leuk om naar discussies te kijken, gevoerd door oude mensen die Facebook niet snappen.” Oké ik span nog uit het Hyvestijdperk (wattuh) maar oud zou ik mezelf niet willen noemen. En dom ook niet.  En daarbij, ik vind gewoon dat ik gelijk heb. Een duimpje omhoog is al sinds jaar en dag bedoeld als ‘goed gedaan’, ‘tof’, ‘leuk’, of anderzijds. In het dagelijkse leven en óók op Facebook. Kunnen we dat niet voor eens en altijd massaal afspreken?

Marga, 31 januari 2017
Geschreven voor http://www.hoevrouwendenken.nl

8 gedachten over “Respectloos duimpje

  1. Herkenbaar, vorige week zette ik de diefstal in onze auto op facebook..kreeg ik ook duimpjes ehh voor wie zijn die dan dacht ik???

  2. Ik ben het helemaal met je eens. En ben echt niet oud. Dat duimpje omhoog slaat nergens op. Net zoals op Instagram dat mensen dat soort berichten een vind ik leuk geven. Het is niet leuk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s