Geplaatst in Vakantie, Zomer

Zomer in de stad


Elk jaar een terugkerend fenomeen in de grote steden.. De zomermarkten.. Voor sommigen iets om naar uit te kijken, voor anderen, waartoe ik mezelf ook reken, de hel op aarde.

Rijen kraampjes met dezelfde rotzooi die je elk jaar tegen komt.. De leren armbandjes zijn wat vager van kleur dan het jaar ervoor en de bakken met vaatdoeken die echt (echt) streeploos schoon je ruiten afnemen zijn wat leger, maar verder is het toch ieder jaar van hetzelfde laken een (goedkoop) pak.

Op hete zomerdagen kun je letterlijk over de koppen lopen. Wat bezielt die mensen toch? Waarom wil je hier zijn in die verzengende hitte, met al die zweterige lijven waar je niet aan kunt ontkomen omdat iedereen zichzelf tussen de kraampjes door moet wurmen naar de volgende… Wat is er nog te zien dat je niet al die andere keren ook al hebt gezien. De zogenaamde aanbiedingen die voor de winkels zijn uitgestald zijn niet meer dan de leftovers die niet voor niks leftover zijn geworden omdat eigenlijk niemand die troep wil, maar nu het “voor de helft van de helft” is wordt er toch getrokken in de stapels kleding die op een berg zijn neergekwakt.. En voor het kraampje een groepje hysterische vrouwen die  proberen zich een weg te banen door het aanbod waarbij ze vooral de doorgang blokkeren voor hen die gewoon door wilden lopen..

Gelukkig word je hier wel met rust gelaten en krijg je geen “kijken kijken nie kopen” teksten naar je hoofd geslingerd zoals in Verweggistan.. Al moet ik zeggen dat de verveelde verkoopsters die staan te balen achter een kraampje ook niet echt inspirerend zijn.. Dan heb ik toch liever een enthousiaste marktkoopman achter me aan die “moi maisje” roept..

Ja de zomermarkten.. Met een beetje geluk kun je geëpileerd, met gepoetste schoenen, met schoonmaakmiddelen die je leven echt een stuk makkelijker maken, in nieuwe kleren, met nieuw ondergoed en een bijpassend telefoonhoesje weer naar huis.. Maar ik doe het toch liever zonder dan..

Helaas vindt mijn kereltje het zo gezellig.. “Gaan we nog een leren armbandje kopen mama en een ijsje eten op de kamper-ui dag?”

Tuurlijk schatje, leuk!…

~Marga, juli 2012~

6 gedachten over “Zomer in de stad

    1. Ja ik had ook al iets geschreven over scootmobielen, buggies en rolstoelen, maar dat heb ik er maar uit gelaten. Die mensen kunnen er ook niks aan doen en hadden vast zelf ook liever gelopen… En centerparks… Tja.. Stiekem hou ik ervan.. 😉

  1. prachtig geschreven Marga! maar tuurlijk doe je dat voor je kind! morgen Kamper-Ui haha!! Of…lekker naar het strand want je bent tenslotte al een keer naar de stad geweest………….

    1. Whahaha, ik moest naar T-mobile en was vergeten dat het blauwvingerdag was.. En vanavond vertrek ik naar Kijkduin, dus voor mij geen kamper ui.. Zonder mijn ventje is er toch niks aan…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s