Geplaatst in Zus

Wortels


“Ik voel me zo verloren, zo zonder vaste grond”. Die woorden sprak ik toch maar een keer uit, want het voelt ook echt zo. Eigenlijk schaam ik me ervoor, alles voor elkaar, eindelijk mijn plekje en dus moet het allemaal helemaal goed zijn.

En toch is het niet zo. Het voelt als kamperen of logeren in andermans huis. Buren klinken anders, vloeren kraken en man wat is het hier soms koud zo zonder cv. Alles is wennen, van de geuren tot de geluiden, van nieuwe plaatsen waar je je spullen (niet) vindt naar leven uit dozen omdat de kast er nog niet staat.

Toch weer even tranen bij zussie vanmorgen omdat ik zo teleurgesteld ben dat niet instant alles helemaal klopt nu.
En toen zei ze: “Vergelijk het maar met een te ruw verpotte plant. Die is vast heel gelukkig in zijn nieuwe pot, maar hij is te snel weggerukt. Zijn wortels zijn nog ergens achter gebleven. Nu hij weer in zijn nieuwe pot staat moeten zijn wortels nog groeien. Wachtend op zon en licht en met een flinke dosis geduld groeit het allemaal vanzelf uit tot een nieuwe basis.”
Ok, ze zei het niet met zoveel woorden, maar daar kwam het op neer..
En dus zit ik hier, in mijn nieuwe prachtige pot die ik ‘mijn thuis’ heb genoemd, te wachten tot mijn wortels weer gaan groeien..

Water, voedsel, licht en liefde, het gaat allemaal helpen en tot die tijd staat deze plant nog niet zo stevig in de grond.

Nu maar hopen dan dat het niet te hard gaat waaien. En mocht ik teveel wankelen, zet dan een stokje naast me en sla een touwtje om me heen.

Dankjewel alvast voor dat extra steuntje. Sommige planten zijn kwetsbaarder dan je op het eerste oog zou zeggen…

Marga, 4 november 2012

8 gedachten over “Wortels

  1. komt helemaal goed: is natuurlijk niet zo gek dat het tijd nodig heeft: je komt nu, na een hele heftige periode, tot rust en ook dat moet je weer leren, rust hebben 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s