Geplaatst in Oudjaar

Afscheid van 2012


Het was een heftig jaar. Veel gelachen, dingen gedaan en dingen gelaten. Mensen leren kennen en soms ontmoet. Jij, en jij en goh ja, jou ook en jullie, die geweldige middag in Amersfoort. Wat hebben we gelachen. Ook mensen niet ontmoet, soms een bewuste keuze, soms kwam het er gewoon niet van. Dat is ook zo gegaan met dingen doen. Soms deed ik ze, soms deed ik ze niet.
Ik kijk terug op een veelbewogen jaar. Mijn eigen Goede Tijden
Slechte Tijden. Soms vroeg ik me af wie de regie eigenlijk had en of iemand me het script niet vantevoren een keer had kunnen laten lezen. De cliffhangers waren me soms iets te spannend. Maar het is 31 december en ik maak me op voor een nieuw seizoen.
Een paar hoogtepunten (buiten de slaapkamer dan), we noemen het maar highlights 2012. Hier komen de mijne:

Ik begon met twitter omdat ik via dat medium contact kon houden met de gemeenteraad van mijn gemeente. Op persoonlijke titel, vindbaar voor iedereen. Toen kreeg ik commentaar van een nieuw verworden twittervriend, zo eentje die los ging op het social media vlak, dat mijn naam te onpersoonlijk was.. Ik deed het helemaal verkeerd.. Inmiddels verslaafd aan mijn digitale kroeg gooide ik al mijn bekenden en collega’s uit mijn tl, veranderde mijn bio, mijn naam en mijn alias was geboren. Anoniem voor wie niet verder kijkt, maar vindbaar voor diegenen die moeite deden. Het heeft me veel bijzondere vriendschappen opgeleverd, diepe gesprekken en een aantal leuke ontmoetingen.
In april begon ik met dit blog. Het werd mijn overall uitlaatklep, mijn digitale dagboek en een klein succesje. 5000 Views in 8 maanden tijd. Ik ben trots!
In mei verhuisde mijn vriend. Een lange periode van verbouwen brak aan. Aangezien ik er heel bewust voor heb gekozen om alleen de highlights te noemen ga ik het hier niet hebben over de tegenslagen die we met die verbouwing hebben gehad, maar alleen over het schitterende eindresultaat. Van een flat naar een huis met een tuin  vlak aan het strand. Het zou mijn veilige haven worden in mijn verder zo wankele situatie.
We beleefden samen en met de kinderen een geweldige vakantie in Kroatië. Zon, zee en strand en gewoon ontzettend genieten.
Weer in Nederland vond ik vrij snel mijn droomhuis en er volgden weer een paar weken verbouwen. Mijn ziel heb ik gestopt in ons droompaleis waar mijn kleine man en ik aan een nieuw leven begonnen.

En zo zijn we dan aanbeland bij de laatste dag van het jaar die in het teken staat van terugkijken. Je wenst iedereen een goed uiteinde, maar omdat dat klinkt als een uitvaart wil ik liever proosten op een fantastisch nieuwjaar.

Lieve familie en vrienden en lieve mensen van mijn tl, maak er een schitterend 2013 van!
Blijf me lezen, ik blijf schrijven en hopelijk met veel minder tranen dan het afgelopen jaar!

~Marga, 31 december 2012~

3 gedachten over “Afscheid van 2012

  1. Ik ben alleen maar blij, dat ik in dat zelfde jaar je leventje ben in gewandeld. En er een mooie vriendschap begon en gevormd tot wat het nu is, blijvende kameraadschap.. Ik blijf je lezen, omdat het altijd al zo geweest is, ik blijf je volgen, omdat het altijd zo geweest is.
    Proost, ’13 word jou jaar..

    Hele dikke kus,
    Marcel. (afrit 3, ik blijf zwaaien)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s