Geplaatst in Bloggen, Dagboek

#Bloginterview door @marysjabbens


 

Wil jij je even voorstellen?

Mijn naam is Marga, bouwjaar 1978, moeder van een zoon uit 2004, gescheiden van zijn vader en inmiddels lid van een samengesteld gezin van 5 met Edwin en zijn twee prachtige meiden. Het leven is een stuk minder rustig en overzichtelijk dan vroeger, maar ook erg gezellig. Ik woon in 038 en Ed in 070 vlak bij zee. Needless to say dat ik de Veluwe vaak verruil voor de prachtige kust. We zijn zo vaak mogelijk samen, maar ik ben ook veel alleen. Die avonden breng ik vooral in het gezelschap van mijn e-reader door, want ik verslind boeken.
4 Dagen in de week ben ik een hardwerkende ambtenaar en werk ik mee aan de ontwikkeling van de stad  waarvoor ik werk, zowel in (bouw)projecten als in wijkverbetering samen met bewoners. Na mijn studie journalistiek en communicatie en een aantal omzwervingen zit ik hier heel erg op mijn plaats.
Ik ben blij met mijn drukke leventje en ben een pieker en daller. Ik kan enorm en intens genieten, maar evenzo hard huilen. Mensen, het leven, de liefde, onrecht, pijn en verdriet, het raakt mij. Sommigen noemen me HSP, misschien ben ik dat wel. Ik noem het liever intens…

Wat is de reden dat je bent gaan bloggen en hoe lang blog je al?
Op mijn 12e ben ik begonnen in mijn eerste dagboek en er zouden er vele volgen. Mijn leven opschrijven gaf me het gevoel dat het minder door mijn vingers glipte. Ik kon het teruglezen en herbeleven, leren van fouten of opnieuw genieten van fijne dingen die ik meemaakte. Ik schreef daarnaast ook veel andere dingen. Verhalen, toneelstukken en hoorspelen die ik (meestal samen met mijn beste vriendin) speelde op mijn kamer bij de microfoon van mijn radio. Publiceren ben ik pas gaan doen door de komst van hyves. Via dat medium vonden mijn blogs/ columns de weg het net op. Ik kon mensen kennelijk vermaken of ontroeren met mijn teksten en dat gevoel is heerlijk. Zoals een zanger muziek maakt voor publiek en wil dat zijn muziek gehoord wordt, zo leuk is het voor mij als mensen mijn teksten lezen. Hyves werd Facebook en Twitter en daar leerde ik bloggers kennen. Mijn wordpress werd geboren op 5 april 2012.

Hoe vaak blog jij en heb je vaste tijden waarop je je blogs schrijft?
Dat is heel erg verschillend en hangt sterk af van de drukte in mijn leven en mijn hoofd. Voor schrijven heb ik rust nodig en als ik het druk heb staat mijn hoofd vaak meer op stand “overleven” dan “beleven”. Inspiratie is dan ook ver te zoeken en de rust om het van me af te schrijven ontbreekt. Ik schrijf dan soms weken niet. Soms houdt iets me letterlijk wakker. Dan lig ik in bed en ben ik de blog in mijn hoofd al helemaal aan het schrijven. Dat moet er dan uit, anders krijg ik geen rust.
Ik ga bijna nooit echt zitten met het idee “nu ga ik een blog schrijven”. Dat is ook de reden waarom ik uiteindelijk toch niet de journalistiek in ben gegaan. Ik schrijf slecht op commando.

Blog jij over alles?
Ik blog over veel, maar schrijf zeker niet over alles. Ik schrijf erg weinig over mijn werk. Ik heb een gevoelige positie in een politieke omgeving, dus daar praat en schrijf ik niet al te veel over. Bovendien heb ik weinig zin om steeds tegen het vooroordeel over ambtenaren te moeten vechten.
Ik schrijf ook weinig over anderen. Meestal schrijf ik vanuit mijn eigen beleving en soms wel voor anderen. Diegene noem ik bijna nooit met naam en toenaam, maar hij of zij herkent zichzelf er dan wel in.
Ik ben niet bang om mijn gevoelens te delen en me bloot te geven in mijn blogs, ik hou van openheid over emoties.

Hoe zou jij je blogs omschrijven?
Mijn blogs zijn vaak beeldend geschreven. Ik hou ervan om een plaatje te schetsen en te werken met herkenbare synoniemen. Ik schrijf zoals eerder gezegd veel vanuit mezelf, het is een digitaal dagboek over de wereld in mijn hoofd en om me heen.

In hoeverre hou je rekening met je lezers en zijn er onderwerpen waarover je wilt schrijven maar het nog niet durft wil of kan?
Ik hou rekening met mijn lezers. Woede uit ik nooit in een blog en verdriet en teleurstelling die te maken heeft met anderen ook niet. Ik wil niemand kwetsen met mijn teksten, dus hou ook dingen voor mezelf. Soms is dat beter…
Er zijn zeker onderwerpen waarover ik zou willen schrijven, maar ik denk niet dat die teksten ooit de weg naar het internet zullen vinden. Ik vertrouw ze nog niet eens aan het papier toe.

Hoe belangrijk zijn de statistieken voor jou?
Nou belangrijk, ze doen er wel toe en ik kijk er naar. Ik vind het leuk om te weten hoeveel ik gelezen word en hoeveel dat per blog is. Als ze er niet toe zouden doen, dan kan ik net zo goed niet publiceren. Schrijven kan ik ook wel zonder dat iemand het leest. Ik ben er trots op dat er elke dag wel mensen zijn die een blog of meer lezen, zelfs als ik niet publiceer.

Mijn blogs verspreid ik via Facebook en Twitter en ik stuur mensen regelmatig mijn link toe. Mijn blog, dat ben ik. Je leert me kennen door me te lezen.

Ben je tevreden over je site?
Nee niet echt. WordPress werkt met enige regelmaat op de pc niet naar behoren en ik typ dus heel veel op mijn telefoon. Ik wil eigenlijk gewoon mijn eigen website waarop ik ook veel beter met beeldmateriaal kan werken. Ik hou namelijk ook erg van fotograferen en een beeld zegt soms meer dan 1000 woorden.

Wat vind je van de reacties op je blog?
Ik krijg niet heel vaak reacties. Ik word ontzettend veel gelezen, maar krijg per blog maar een reactie of 2. Of dat nou betekent dat ze het niks vinden? Ik zou het leuk vinden om vaker te zien wie mijn lezers zijn. Maar uiteraard ben ik blij met iedereen die de moeite neemt om een blog te liken of te reageren.
—–

Dankjewel Mary voor de leuke vragen.
Wil je meer lezen van Mary ga dan eens naar haar site:
Www.marysjabbens.nl

Voor meer blogs van mijn hand:
Www.mommyonline.nl

Marga, 29 juni 2013

7 gedachten over “#Bloginterview door @marysjabbens

  1. Leuke blogs heb je. Zelf heb ik ook wordpress, maar ook blogspot in gebruik. En bij windows 8 heb je nu een live writer, waar je gelijk ook foto’s e.d. bij kan plaatsen misschien iets voor jou? Mijn blog is: http://fladderendevlinder.wordpress.com en / of http://vlindertje73.blogspot.nl

    Ik vind het ook jammer om weinig reacties te krijgen. Volgers wel via wordpress, dat wel. Maar ja, misschien moeten we wat meer reclame voor elkaar maken. Ik kan je wel op mijn website zetten met een link naar jouw blogs als je dan wil. Dit is mijn website: http://vlindertje73.jouwpagina.nl Hier staan al mijn verhalen, artikelen, gedichten, blogs en nog veel meer. Neem een kijkje zou ik zeggen.

    Groetjes Engelina (vlindertje73)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s