Geplaatst in Mama

Mamamomentje


Het leven is druk. Het is een cliché en het begint eigenlijk best irritant te worden. Kom je iemand op straat tegen en vraag je hoe het gaat is steevast het antwoord “jaaa goed, maar drukdrukdruk, je kent het wel.” Ja deze alleenstaande werkende moeder kent dat wel. Het is druk en ik heb het altijd druk. Reden temeer om jezelf af en toe eens lekker te verwennen.

Het is avond na weer een dagje rennen. Het werk is gedaan, er was weer wat gezonds te eten, de vaat staat weer schoon in de kast en het kind ligt plat. Ik heb mezelf getrakteerd op een voor mij ultiem genietmomentje. Ik zit genesteld op mijn nieuwe loungeset tussen de kussens. Naast mij een wijntje en een bakje olijven. Niet dat ik beide heel erg lekker vindt en eigenlijk is het meer thee met chocola weer, maar het staat zo gezellig. Ik ben net begonnen in een nieuw boek en als boekofiel kan ik heerlijk genieten van de geur van nieuw papier en de belofte van een nieuw en spannend verhaal. Het is bijna herfst, de avonden worden frisser, dus ik zit opgevouwen in mijn heerlijke knuffeldeken. Een zucht van verlichting, rust!

Als ik de trap hoor kraken ontstaat er een klein rommeltje vanbinnen dat een gevoel aankondigt dat meestal niet veel goeds voorspelt. Er stapt een bleek jongetje door de keukendeur naar buiten. “Mama, ik voel me niet zo lekker.” Na een korte inventarisatie van symptomen blijkt het schaap misselijk te zijn en het koud te hebben. Vol verlangen kijkt hij naar mijn heerlijke deken. “Kom maar jochie” zeg ik, “we gaan wel even samen binnen zitten.”

Note to self: nooit meer met een misselijk kind in de woonkamer gaan zitten bij een roomwit kleed….

Mannetje ligt weer fris en nog narillend in bed, het heerlijke knuffelkleed zit in de wasmachine en ik zit op handen en knieën de restanten van het avondeten tussen het hoogpolig tapijt uit te vissen. Het wijntje wordt langzaam warm, de olijven steeds minder aantrekkelijk en het boek ligt onaangeroerd op de sjieke loungeset.

Het mamaverwenmomentje is voorbij. Volgende week nog maar eens proberen.

Marga, september 2013
Geschreven voor mommyonline.nl

8 gedachten over “Mamamomentje

  1. Als ik aan die momenten nog terugdenk :-), laatste keer was het gelukkig op de stenen vloer :-),…ja, het is irritant druk,….en ik voel dat echt wel,…..zit hier nu nog te wachten tot Chattheo zijn oefeningen klaar heeft,……dan verbeteren en uitleggen, het is 21u15, maar ja het was weer voetbaltraining en we moesten ons oefenen staken,….

      1. Neen, dat is dan weer wat anders, het zou alleen een beetje makkelijker mogen,…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s