Geplaatst in Afscheid

Afscheid van meester Jan


De Open Hof  barstte uit haar voegen. Ik hoop dat je mee keek en al die mooie woorden hoorde van “jouw” kinderen en je collega’s. Ik leerde je nog beter kennen door de verhalen over de 35 jaar waarin je les gaf op deze school. De meester die altijd grapjes maakte, bij alles wat hij de kinderen leerde een YouTube filmpje zocht en altijd lachte. Vooral dat laatste raakte me. Hoe kan iemand van buiten zo lachen terwijl er van binnen echt iets goed mis was?

Toen de kinderen de kaarsjes hadden aangestoken en we in stilte afscheid van je namen, kon ik alleen maar kijken naar die enorme foto van jou boven hun bedrukte smoeltjes. Er zijn zoveel vragen. Bij mij, bij hen en de mensen die jou lief hadden. Vragen waar we, zoals iemand vanochtend al zei, nooit een antwoord op zullen krijgen.

De vele tranen vanmorgen gaven aan dat we afscheid namen van een geliefd mens. Ik hoop dat je, waar je ook bent, hebt kunnen zien dat je een grote leegte achterlaat bij velen.

Met de laatste tonen van ‘Laat het los, laat het gaan’ nog in mijn hoofd, keek ik de duif na die door twee leerlingen uit je klas werd losgelaten.
Hij vloog zonder twijfel snel weg en keek niet om…

Groep 7a nam afscheid van hun meester. We zullen je nooit vergeten.

~Marga,  16 februari 2015~

3 gedachten over “Afscheid van meester Jan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s