Geplaatst in Afscheid, Thomas

De laatste


Huilend leverde ik je jaren geleden af bij je kleuterjuf. Jij huilde, ik vond het vooral ongelofelijk dat je al vier was en ik je wegbracht naar school. Het stoeltje met je naam erop stond al klaar in de klas en je tas en jas hingen aan je eigen kapstokje. Als een aapje klampte je je aan me vast en je begreep er niets van dat dit vanaf nu een plek was waar je elke dag naartoe zou gaan. Ik kon me daar eerlijk gezegd ook bijzonder weinig bij voorstellen…

https://readmarga.wordpress.com/2012/04/05/mom-on-the-move-week-one-3/

De jaren verstreken. Je leerde schrijven, lezen, rekenen en nog zoveel meer veel belangrijkere dingen. Respect voor anderen hebben, delen, vrienden maken en teleurstellingen verwerken. Ondanks dat thuis niet alles even stabiel bleef, haalde je voldoende na voldoende en kwam je elke keer weer met een daverend goed rapport thuis. En elke keer werden je papa en ik zo blij van de woorden van je juffen en meesters; het is zo’n fijn en sociaal kind. We zijn zo trots.

Vorig jaar kregen jij en je klasgenoten een enorme klap toen je meester besloot dat hij wel klaar was hier op aarde. Je kreeg uiteindelijk een vervanger en deze meester zal je klas begeleiden naar de middelbare school.

De zes weken vakantie zijn voorbij gevlogen en overmorgen begin je aan je laatste basisschooljaar. Niet te geloven dat je vanaf nu de oudste zal zijn op school. Ik weet zelf nog zo goed hoe het voelde en hoe hard ik heb gehuild toen het jaar voorbij was.

Maar eerst nog een bijzonder jaar met nog meer leren, oefenen voor de eindmusical en je voorbereiden op de wijde wereld. Zonder je vrienden en de bekende koppies gaan we samen een nieuw avontuur aan in Den Haag. We vinden ook daar vast weer een fantastische school voor je.

Zet hem op kanjer. De laatste!

X
Mama

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s