Geplaatst in Divers

Echte vrouwen?


Ik trof op Facebook weer een ergerlijke reclame over ondergoed. Een paar voluptueuze dames huppelden in hun ondergoedje door het scherm. In de reacties weer een duizendtal lyrische dames over het gebruik van echte vrouwen in deze commercial. Want alleen echte vrouwen hebben rondingen en een ongezond BMI. Sorry? Echte vrouwen?

Deze vrouwen hebben inderdaad rondingen en toevalligerwijs op de beste plaatsen. Een prachtstel borsten, een goede kont, brede heupen en een prachtige platte buik. Ze stonden ook allemaal in de goede rij toen de lengte werd uitgedeeld. Echte vrouwen? Laat me niet lachen.

Echte vrouwen hebben putjes, drie buiken, hangborsten, geen wapperende manen tot op hun kont, en geen volle om-te-zoenen-lippen. Maar echte vrouwen zijn soms ook vel over been. Met een gapend gat tussen hun dijen en geprononceerde jukbeenderen boven hun erwtjes op een plankje.

Waarom willen we met elkaar toch zo ontzettend graag overgewicht promoten? Waarom moeten we massaal onze curves omarmen en zijn slanke vrouwen ineens afgeschreven? Tegen een slanke vrouw zeggen dat ze geen echte vrouw is, is net zo beledigend als tegen een volle vrouw zeggen dat ze wel eens af mag vallen.

Ik word zo doodmoe van die echte vrouwen discussie. Elke vrouw – mits niet opblaasbaar of van kunststof – is echt. In welke vorm of maat dan ook!

Bron: Pixabay

Een gedachte over “Echte vrouwen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s