Geplaatst in Auto

Black Beauty


Het was 1996 toen je op een mooie zomerdag werd geboren. Nou ja geboren, je ontstond. Door mensenhanden en misschien wel robots in elkaar gezet. Stukje bij beetje, schroefje voor schroefje, plaatwerk na techniek kreeg je langzaam je vorm. Glimmend en blinkend rolde je van de lopende band, op weg naar een nieuwe eigenaar.
Diepzwart, een stoere rode striping, een franse held met op je derrière naast de 1.4 een X en een S. Die maakt je net wat stoerder dan je broertjes.
Je kreeg een nederlands nummerbord en verhuisde en na diverse “baasjes” kwam je een paar jaar geleden bij mij terecht. Ik was meteen verkocht. Een vrouwenauto met een stoere touch. Je zat heerlijk, reed heerlijk en kostte zo weinig dat het bijna sneu was.
Inmiddels heb je bijna 180.000 km op je teller staan. Je wordt wat moe en de gebreken komen. Vorig jaar is je dak gespoten en van buiten zie je er weer prachtig uit, maar daarmee voorkom ik niet dat je langzaam achteruit gaat. De kilometers gaan tellen…
En ook al zwengel ik met liefde je ramen handmatig open, puf ik vol genegenheid de warmte weg tijdens aircoloze hete zomers en stuur ik me passievol wezenloos zonder stuurbekrachtiging, er komt een moment dat jij en ik afscheid moeten nemen omdat dit verwende nestje graag wat meer luxe wil en jij te oud wordt voor al
die kilometers richting de liefde in het westen.
Tot die tijd geniet ik van het feit dat ik je heb.
Mijn eerste eigen auto, mijn black beauty..
Bedankt voor alle veilige, probleemloze kilometers… Op naar de 2 ton…

image

Marga, 18 februari 2013

2 gedachten over “Black Beauty

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s